نحوه نوشتن اهمیت و ضرورت تحقیق در پروپوزال و پایان نامه
محقق باید تعیین کند که مطالعه مسأله مدنظر وی از چه اهمیتی (از لحاظ تئوریک یا کاربردی و یا هر دوی آن) برخوردار میباشد. یعنی انجام پروپوزال و پایان نامه و مقاله ISI و مقاله ISC و مقاله علمی و پژوهشی مورد نظر کدام مشکل را حل خواهد کرد و اگر پژوهش انجام نگیرد چه صدمهای متوجه جامعه یا بخشی از جامعه (مثلاً وزارت علوم یا وزارت صنایع و معادن) خواهد شد و چه کسانی از نتایج پژوهش استفاده خواهند کرد و چه استفادهای خواهد شد و اگر این پژوهش به انجام نرسد، چه کسانی زیان خواهند دید و چه زیانی متوجه آنان میباشد. در این بند دلایل پرداختن به چنین پژوهشی یا اهمیت موضوع آن با توجه به معیارهایی نظیر توسعه وپیشرفت کشور، صرفهجویی در هزینهها، گسترش دانش، بهبود روشها، حل مشکلات کشور و نظایر آن باید به اثبات رسد.
در این قسمت پژوهشگر باید اهمیت و ضرورت مسئله پژوهشی ر ا در قالب دو بعد اساسی :الف: اهمیت نظری مسئله و ب : اهمیت کاربردی مسئله مشخص نماید.
الف: اهمیت نظری مسئله پروپوزال و پایان نامه: در این قسمت پژوهشگر باید با بررسی نظریات و تئوریهای موجود در باب مسئله پژوهش اهمیت مسئله را در میان مسائل موجود در نظریات مختلف با اسناد معتبر مشخص نماید .در واقع در این قسمت پژوهشگر اهمیت مسئله را از بعد نظری و کنکاش در نظریات و تئوریها مطرح می نماید.
ب: اهمیت کاربردی انجام پروپوزال و پایان نامه: در این قسمت پزوهشگر باید از طریق بررسی جوانب اساسی مسئله پزوهش در عمل به بیان فواید و ننایج کاربردی حاصل از انجام پزوهش در باب مسئله مد نظر بپردازد .لازم به ذکر است در این قسمت پژوهشگر باید اثرات مثبت از انجام شدن پزوهش و اثرات منفی حاصل از عدم انجام پژوهش را با در نظر گرفتن حیطه و چارچوب نظری و عملی پژوهش مطرح نماید.
پس از بیان اهمیت و ضرورت مسئله و ارائه آن براساس ملاحظات فوق به منظور بازبینی آن ، می توان به ارزشیبابی آن براساس موارد زیر پرداخت
1- چرا انجام آن پژوهش ضرورت دارد؟
2- انجام این پژوهش دارای چه ارزشی است؟
3- نتایج حاصل از آن به چه کار می آید؟
-----------------------------------------------
منبع :parsthesis.com